Kuchnia parafinowa KP56 Kuchnia parafinowa KP56
Kuchnia parafinowa KP56
Kuchnia parafinowa KP56

Kuchnia parafinowa KP-56

Kuchnia parafinowa przeznaczona jest do topienia i sterylizacji parafiny oraz do podgrzewania kompresów żelowych, okładów termicznych i okładów borowinowych. Pojemność zbiornika 56 litrów.

Produkt wycofany z oferty producenta

Producent: ResMed

Dostępność: Brak towaru na magazynie, produkt dostępny na zamówienie.

Kuchnia parafinowa KP56 jest przeznaczona do topienia i sterylizacji parafiny oraz do podgrzewania kompresów żelowych, okładów termicznych i okładów borowinowych.


Opis budowy

Kuchnia została wykonana z nierdzewnej blachy chromoniklowej. Wewnątrz obudowy znajduje się warstwa izolacji cieplnej ze styropianu. Poniżej dolnej pokrywy obudowy znajduje się zawór spustowy. Kuchnia posiada elektroniczny regulator temperatury z odczytem cyfrowym na czołowej płycie obudowy. Wewnątrz zbiornika umieszczony jest grzejnik. Na rurkach powyżej dna zbiornika położona jest płyta bakelitowa dla ochrony przed dotknięciem gorącego grzejnika. Duże znaczenie ma również niskie zużycie energii elektrycznej.


Ogólna charakterystyka kuchni

Kuchnia charakteryzuje się dużą trwałością, niezawodnością, estetyką i łatwością obsługi. Umieszczenie grzejnika w zbiorniku i zastosowanie izolacji cieplnej pozwala na ograniczenie strat ciepła, a tym samym na zmniejszenie kosztów eksploatacji. Warstwa wodna w zbiorniku wyklucza możliwość styku parafiny z elementami o temperaturze powyżej 90°C, a jednocześnie powoduje samoczynne oczyszczanie parafiny z potu, złuszczonego naskórka i włosów. Wydłuża to okres eksploatacji parafiny. Wyrób może być bezpiecznie użytkowany przez okres 15 lat, pod warunkiem przeprowadzania konserwacji opisanych w instrukcji obsługi.

Kuchnia parafinowa wpisana jest do Rejestru Wyrobów Medycznych PL/DR 014993.


Dane techniczne:

Rodzaj pracy:
praca ciągła
Napięcie zasilania:
220 V
Częstotliwość napięcia zasilającego:
50 Hz
Moc pobierana:
1500 W
Klasa izolacji:
I
Regulacja temperatury:
płynna
Pomiar temperatury:
co 1° C
Pojemność zbiornika:
56 litry

Wyposażenie dodatkowe:

Folia do APS.
Fizelina (runo do okładów) -2 rolki w komplecie.
Okłady rozgrzewające wypełnione parafiną 360 x 280 mm (10szt.).
Plastry borowinowe 180 x 300  (20 szt.).
Plastry borowinowe 200 x 350 mm (15 szt.).

Aktualizacja: 05-10-2022, godzina 14:14

Wasze oceny

5 / 5
(1 ocena)
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Masz ten produkt?

Dodaj opinię o Kuchnia parafinowa KP-56 i pomóż innym w wyborze.

Dodaj opinię

Opinie (1)

Wiktoria
29 sty, 2016

Bardzo funkcjonalna, poza parafiną podgrzewam w niej okłady termiczne, z borowiny i kompresy żelowe.

Loading...